SCUBA RONJENJE

i zagrli me more oko vrata

KLUPSKI ZARONI I IZLETI

discoverimage

Tijekom 2020. godine, za razliku od ranijih, imali smo ograničen manevarski prostor za svoju najdražu slobodnu aktivnost. Naime, zbog COVID epidemije svjetskih razmjera, najprije nas je pogodio dvomjesečni “lockdown“, tijekom kojega nije bilo niti stažnih, a kamoli izletničkih urona. Jednako je bilo i tijekom ostatka godine, teško, ali baš zato slatko.


Ostanak na "suhom" donio je jednu dobru stvar, a to je da smo energiju za planiranje izleta i zarona usmjerili u uređenje klupskih prostorija, pa novu godinu dočekujemo u lijepom, ugodnom i osvježenom ambijentu.


Nadamo se, da će ta nova, 2021. godina biti povoljnija za naše naj-aktivnosti, te da ćemo s velikim veseljem i zadovoljstvom svake srijede i subote, zaranjati u plave dubine koristeći naš moto: “I zagrli me more oko vrata….“

EDU-EKO I HUMANITARNO DJELOVANJE

discoverimage

Nažalost, nezaboravni susreti i edukacija najmlađih, djelomično su prekinuti zbog pandemije. Izostali su međunarodni susreti sa djecom Srebrenice i Banjalučke biskupije, ali smo između dva vala bolesti uspjeli nastaviti s približavanjem ronjenja djeci i mladima Općine Kostrena.


Još jedne aktivnosti se nismo odrekli CORONI uprkos, a to je nastavak borbe za čišće more i vode, kao i održavanje eko sustava na planetu.


Dobrotu i ljudsku želju da se pomogne nije mogla zaustaviti niti pandemija, pa smo tako ponovno podijelili ono što imamo sa onima u potrebi i pred Božić razveselili "Riječke Anđele".


A onda se dogodio 29.12.... ronioci iz cijele Hrvatske, pa tako i naši članovi još jednom su pokazali najveće srce i ujedninjeni krenuli ljudima u pomoć

ARHIVA

discoverimage

Početak kluba datira još u davne sedamdesete prošlog stoljeća, kada na žalost, kamera nije bila samo modni dodatak, a podvodnu kameru je rijetko tko imao. Ali zato postoje sječanja starijih članova koja ćemo pokušati sa vremenom prikupiti i podjeliti ovdje.


Dio "Arhiva" nadopunjavati će se kako ćemo uspjeti prikupljati priče i možda koju fotografiju. Vjerojatno ju nikada niti nećemo završiti, no krenuli smo sa ne tako davnim godinama ovoga stoljeća


Ako slučajno imate kakvu priču vezanu za klub, bilo Vašu, bilo Vaših starih, a pogotovo ako posjedujete i kakve fotografije koje biste ustupili za objavu, slobodno nam se javite na mail info@kpd-ina-kostrena.hr


Biti ćemo Vam zahvalni!